Tequila 1800 Añejo dojrzewa w beczkach z dębu francuskiego nie krócej niż przez 14 miesięcy. Kusi ciemnobursztynową barwą, uwalniając aromaty dębu, wanilii, cynamonu, goździków, toffi oraz czekolady. Bogaty smak w elegancki sposób łączy nuty agawy i przypraw.
1800 to rok, w którym powstała pierwsza na świecie tequila klasy Premium. Nasza tequila została nazwana właśnie dla upamiętnienia tej daty. Od powstania marki po dziś dzień jest produkowana według oryginalnej receptury sprzed 200 lat.
Powstaje w 100% z agawy pochodzącej z wyjątkowych plantacji położonych na górzystych terenach (Highlands), gdzie panuje wyjątkowy mikroklimat, na wysoce zmineralizowanych glebach bogatych w czerwoną glinę. Jest stworzona dla tych, którzy poszukują jakości i bogatej esencji smaku, jako alternatywa dla rumów czy whisky single malt. Najczęściej nagradzana tequila na świecie za doskonały smak.