Rzadka irlandzka whiskey typu single malt, dojrzewająca co najmniej 19 lat w beczkach po Sherry Oloroso i po bourbonie. Następnie, na ostatnie 2 lata leżakowania jest przelewana do beczek po winie Madera.
Whiskey o satynowej konsystencji i wyjątkowej głębi, która przeplata smaki suszonych owoców z korzenną, aromatyczną słodowością i subtelną nutą prażonych orzechów i rodzynek. Na finiszu intensywna, z wyczuwalną lukrecją i dębem.
Irlandzka whiskey produkowana od 1608 roku w najstarszej destylarni whiskey na świecie. Jest największą irlandzką whiskey typu single malt.
Do suszenia jęczmienia nie używa torfu, stosuje potrójną destylację (szkockie tylko podwójną), prowadzi specjalną selekcję dębowych beczek, a jej kompozycje blended mają większą zawartość single malt w porównaniu do konkurencyjnych produktów. Dzięki temu jest to marka o wyjątkowo łagodnym smaku cenionym na całym świecie.