Krupnik orzechowy swój smak zawdzięcza doskonałemu połączeniu orzechów laskowych
i włoskich. Delikatnie słodki, aromatyczny, wzmocniony 30% alkoholem. Sporządzony jedynie z naturalnych składników z zastosowaniem osiągnięć nowoczesnej destylacji.
Krupnik to marka, która swoimi korzeniami sięga przełomu XVII i XVIII wieku. Krupnikiem nazywano wówczas napój spirytusowy na bazie miodu oraz starannie dobranych ziół i przypraw. Wytwarzany początkowo przez mnichów jako lekarstwo na różne dolegliwości, Krupnik szybko zagościł na stołach polskich domów szlacheckich i zamożnych chłopów. Był uważany za jeden z najznakomitszych trunków jakie można podać gościowi, stąd też często był obecny na suto zastawianych stołach podczas uczt i przyjęć weselnych.
Dziś Krupnik to nie tylko likier na bazie miodu, ziół i przypraw, ale także wódka czysta oraz likiery smakowe i mleczne, które są wytwarzane wyłącznie z naturalnych składników.