Jedyny w swoim rodzaju trunek nawiązujący swym charakterem do szlachetnej, sięgającej średniowiecza tradycji wytwarzania alkoholi na bazie miodu.
Dziś nadal jest produkowany według starych receptur i dojrzewa leżakując w dębowych kadziach. Swój harmonijny smak zawdzięcza specjalnie dobieranym gatunkom prawdziwego miodu pszczelego i nalewom korzenno-ziołowym.
Świetnie smakuje pity z kieliszka, ale również w połączeniu z gorącą herbatą. Idealnie rozgrzewa w zimowe dni.
Krupnik to marka, która swoimi korzeniami sięga przełomu XVII i XVIII wieku. Krupnikiem nazywano wówczas napój spirytusowy na bazie miodu oraz starannie dobranych ziół i przypraw. Wytwarzany początkowo przez mnichów jako lekarstwo na różne dolegliwości, Krupnik szybko zagościł na stołach polskich domów szlacheckich i zamożnych chłopów.Był uważany za jeden z najznakomitszych trunków jakie można podać gościowi, stąd też często był obecny na suto zastawianych stołach podczas uczt i przyjęć weselnych.
Dziś Krupnik to nie tylko likier na bazie miodu, ziół i przypraw, ale także wódka czysta oraz likiery smakowe i mleczne, które są wytwarzane wyłącznie z naturalnych składników.