Giffard Crème de Pêche powstaje w wyniku powolnej i długiej maceracji brzoskwiń wraz z pokruszonymi pestkami w neutralnym alkoholu. Smak brzoskwiń jest tu bardzo intensywny, stąd też polecamy serwowanie tego likieru jedynie z kostką lodu lub z dodatkiem wytrawnego wina musującego.
Giffard to francuska marka słynąca z produkcji wysokiej jakości likierów, syropów i aperitifów, założona w 1885 roku przez Emile'a Giffarda. Marka cieszy się popularnością na całym świecie dzięki swojemu zaangażowaniu w produkcję trunków, które wyróżniają się naturalnymi składnikami i intensywnym smakiem.
Selekcja likierów i syropów barmańskich Giffard jest równie unikatowa, co i zróżnicowana, znajdujemy w niej zarówno klasyczne Cassis czy Curaçao Triple Sec, jak nowatorskie Banane du Brésil czy Pamplemousse. Na specjalną uwagę zasługuje seria Premium Liqueurs. Liczy ona zaledwie dziewięć likierów, wszystkie wyprodukowane z udziałem składników o unikalnym pochodzeniu i specyficznych odmian owoców o bardzo intensywnych aromatach i smakach właściwych dla danego gatunku.